Ka filozofiji I (Antička filozofija); zbirka filozofskih tekstova.


Predstavljamo vam zbirku tekstova “Ka filozofiji I“ koji  na najbolji način predstavljaju period antičke filozofije. Zbirka je nastala kao potreba da se nakon dugogodišnjeg objavljivanja niza tekstova, isti objedine na jednom mestu. Uz pomoć prijatelja knjiga je ugledala svetlost dana. Knjiga je izašla u nekoliko formata: štampanom, koji mozete poručiti; i digitalnom (E-pub i E-he)  koji možete preuzeti na sledećem linku: http://www.digitalne-knjige.com/p328.php  Preuzimanje je besplatno.

„KA FILOZOFIJI“ BRANKA MILIĆA

“Zbirka tekstova gospodina Milića pod naslovom Ka filozofiji plod je višegodišnjega pedagoškoga rada. (…)

Cilj nije bio izrada udžbenika iz filozofije već da se studente uputi na fundamente filozofskoga mišljenja s obzirom da zapadnoj kulturi kojoj pripadamo u osnovi stoji antička filozofija. (…)

Konačno bi trebalo reći da je gospodin Milić u ovoj svoj knjizi kao i u prethodnoj svojoj povijesti zapadne filozofije koja je objavljena u Zagrebu dotakao neka krucijalna filozofska pitanja i na taj način obvezao sve nas da sa potpunom odgovornošću pristupimo navedenoj problematici pri tome imajući na umu da je taj veliki posao oko periodizacije i sistematike filozofije zgotovljen, da se u pogledu prikaza filozofije i njenih sistema uglavnom reklo sve ono najbitnije i da je time dat vrijedan filozofski doprinos cjelokupnoj srpskoj filozofiji kao i filozofiji koja se njeguje na balkanskim prostorima i na tome golemome trudu zaista mu velika hvala. Vrlo vjerojatno će sami studenti kojima su ove knjige i najpotrebnije biti mjerodavni suci ne samo zato što su mlađi nego i zato jer je predmet kojim se bave takav da pobuđuje svaku pažnju.“
Zlatan Gavrilović Kovač, Adelaide (Australija)

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s